Wass Albert
|
|
ijfeszito13 | Dátum: Kedd, 2015-03-31, 12:50 PM | Üzenet # 1 |
Őtábornoksága
Csoport: Adminisztrátorok
Üzenetek: 43
Állapot: Offline
| TAVASZ-VÁRÁS Érzed? Jön a tavasz, a fák alá már tarka-fátylú verőfényt havaz. A messzeségből hírnök érkezett: madár lebeg a rónaság felett, s fény szállt a holt avarra: Hóvirág. Ugye testvér, csábítanak most halk melódiák, ezer kis visszatérő róna-dal, S ugye neked is tarka a világ, s az álmaid megannyi könnyű lepkék: már nemsokára zöldül a levél, és visszaszáll a tavasz és a fecskék, és a fecskékkel ő is visszatér… Ha jönne már… úgye testvér, megálmodod mi lenne?… S egy kis meleg belopódzik halkan a szívedbe…
|
|
| |
ijfeszito13 | Dátum: Kedd, 2015-03-31, 12:53 PM | Üzenet # 2 |
Őtábornoksága
| RÜGYEK Az orgona-bokorra cinke szállt, s a kis rügyeknek halk titkot sugott: a dombon látta már a napsugárt, már jönni fog, s a lombok börtönére fényt havaz! Smaragd szívekben felpezsdült az élet. Csodás remény: valahol újra éled egy régi álom, csillogó tavasz. Lelkünkben is ilyen rügyecske tán a gondolat. A jég alatt szellem-páncélzat védi: kőkemény. Egy forró csókra hirtelen kipattan, s dalos tavasz lesz: csengő költemény.
|
|
| |
ijfeszito13 | Dátum: Kedd, 2015-03-31, 12:54 PM | Üzenet # 3 |
Őtábornoksága
| A NAP Olyan a szemed, mint a Nap, kár volt, hogy belenéztem, mert jaj, Te a Nap rokona vagy, s nekem a Nap az ellenségem. Kerüljük egymást ősi daccal és minden ősszel gúnyolom, s ő rám nevet minden tavasszal. Nyáron elüldöz messze, messze: harmat-homályos rengetegbe, olykor csak játszadoz’ velem, hanem mikor meghalt a Nap: az őszi estét szeretem. Mikor a te szemedbe néztem, érzem, egy kissé messze néztem: mert Te a Nap rokona vagy, s nekem a Nap az ellenségem.
|
|
| |
ijfeszito13 | Dátum: Szombat, 2015-04-04, 8:27 AM | Üzenet # 4 |
Őtábornoksága
| Wass Albert-A gyökér megmaradt Gratulálok ez egy igazi székely magyar leányka.
|
|
| |
ijfeszito13 | Dátum: Szombat, 2015-04-04, 8:29 AM | Üzenet # 5 |
Őtábornoksága
|
|
|
| |
ijfeszito13 | Dátum: Szombat, 2015-04-18, 5:19 PM | Üzenet # 6 |
Őtábornoksága
| "Ne üss sebet embertársaid lelkén! Ha a Tiedet gondtalanul megkarcolja valaki, ne csinálj belőle nagy ügyet. Az agyontapogatott sebek mérgesednek el leghamarabb. Ha pedig a seb körül éreznéd már a töprengések gyötrő szaggatásait: vedd elő az akarat kését, izzítsd föl a szellem tüzében és vágd ki vele lelkedből a megtámadott részt. Mosd ki a sebet tiszta önbírálattal, bármennyire is csíp és éget. Tégy rá feledés-tapaszt és úgy járj vele az emberek között, mint akivel semmi sem történt."
Wass Albert:Te és a világ
|
|
| |
ijfeszito13 | Dátum: Szombat, 2015-04-18, 5:27 PM | Üzenet # 7 |
Őtábornoksága
|
"Amelyik ház arra épül, hogy otthona legyen egy családnak, és úgy épül, és azok építik, akik otthont akarnak belőle maguk köré: abból a házból otthon lesz. És jó otthon lesz, és sokáig lesz otthona sokaknak: férfiaknak és asszonyoknak és gyermekeknek és gyermekek gyermekeinek. De amelyik ház nem úgy épül, és nem azok építik, (...) az olyan házba hiába jön asszony, az olyan ház nem lesz hosszan tartó békés otthona senkinek." Wass Albert: A funtineli boszorkány
|
|
| |